CBL Asset Management

PNB bankas otrā pensiju līmeņa plānus sāk pārvaldīt Citadeles meitas uzņēmums “CBL Asset Management”

Turpmāk  “PNB Asset Management” pensiju 2. līmeņa ieguldījumu plānus Daugava, Gauja un Venta pārvaldīs Citadeles meitas uzņēmums “CBL Asset Management”. Pārņemot savā pārvaldībā “PNB Asset Management” pensiju plānu dalībnieku uzkrājumus un piedāvājot  zemāku komisijas maksu kā līdz šim, “CBL Asset Management” kopumā pārvalda pensijas 18,4 % dalībniekiem no kopējā pensiju 2. līmeņa dalībnieku skaita.

“PNB Asset Management” ieguldījumu plānos uz 29. oktobri bija 63 603 dalībnieku, savukārt “CBL Asset Management” - 174 180 dalībnieki. Kopā “CBL Asset Management” pārvalda 237 783 dalībnieku pensijas uzkrājumus - 716 miljonu eiro apmērā.

“CBL Asset Management” pārņem savā pārvaldībā “PNB Asset Management” trīs pensiju 2. līmeņa ieguldījumu plānus saistībā ar “PNB Asset Management” darbības pārtraukšanu.

Klienti, kuru uzkrājumi ir kādā no plāniem -  PNB Konservatīvais ieguldījumu plāns "DAUGAVA", PNB Sabalansētais ieguldījumu plāns "VENTA" un PNB Aktīvais ieguldījumu plāns "GAUJA" – var turpināt izmantot esošo plānu, vai izvēlēties kādu no “CBL Asset Management” ieguldījumu plāniem, kas tirgū izceļas ar ienesīguma rādītājiem. Pensijas 2. līmeņa plānu iespējams mainīt vienreiz kalendārā gada ietvaros. To var izdarīt portālā latvija.lv.

Saskaņā ar portāla www.manapensija.lv datiem, kopš darbības sākuma 2003. gada 7. janvārī  gan "CBL Aktīvais ieguldījumu plāns", gan "CBL Universālais ieguldījumu plāns" saviem klientiem ir nodrošinājuši vislielāko ienesīgumu attiecīgo plānu kategorijās, sniedzot 104 % un 87 % pieaugumu plānu daļas vērtībai visā periodā.

“Aktīvu pārņemšana process ir noslēdzies un mūsu eksperti sāk darbu pie līdzekļu pārvaldīšanas, lai veicinātu klientu uzkrājumu palielināšanos. Mūsu izmantotās ieguldījumu stratēģijas jau ir sevi pierādījušas un, kā apliecina globālie reitingi Citywire un Morningstar, mūsu pārvaldnieki ir vieni no labākajiem pasaulē. “PNB Asset Management” klienti iegūst arī zemāku komisijas maksu kā līdz šim,”  uzsver Citadeles meitas uzņēmuma “CBL Asset Management” valdes priekšsēdētājs Kārlis Purgailis.

Par “CBL Asset Management”

Bankas Citadele meitas uzņēmums IPAS “CBL Asset Management” ir viena no vadošajām un pieredzējušākajām finanšu aktīvu pārvaldes sabiedrībām Baltijas valstīs. Tā ar investīciju portfeļu pārvaldīšanu nodarbojas jau kopš 2002. gada. Savukārt kopš 2003. gada kā viena no pirmajām Latvijā sāka pārvaldīt pensiju 2. līmeņa uzkrājumus.

“CBL Asset Management” ir lielākā pārvaldnieku komanda Latvijā, kas regulāri analizē finanšu un kapitāla tirgus, makroekonomikas tendences un pensiju uzkrājumus iegulda gan vērienīgos starptautiskos un vietējos Latvijas uzņēmumos, gan arī dažādu valstu obligācijās.

Šobrīd “CBL Asset Management” ir trešais lielākais finanšu aktīvu pārvaldītājs Latvijā pēc aktīvu un dalībnieku skaita.