Banka Citadele

Citadele piedalās premjerministra veidotā sadarbības grupā Latvijas finanšu sektora pārmaiņu vadībai

Banka Citadele ir aicināta piedalīties Latvijas Ministru prezidenta Māra Kučinska izveidotā sadarbības grupā, sniedzot savu pieredzi un ekspertīzi Latvijas finanšu sektora pārmaiņu atbalstam un reputācijas atjaunošanai.

Sadarbības grupas uzdevums ir atbalstīt un dot padomu finanšu sektora pārveides procesā, atjaunot Latvijas finanšu sektora starptautisko reputāciju, kā arī novērtēt pārmaiņu procesa ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi Latvijā.

Banku Citadele sadarbības grupā pārstāvēs padomes priekšsēdētāja vietniece Elizabete Kričlija (E. Critchley) un valdes loceklis, finanšu direktors Johans Akerbloms (Johan Åkerblom).

“Premjerministra sadarbības grupā esam uzaicināti piedalīties kā viena no četrām lielākajām bankām Latvijā, kā arī ņemot vērā mūsu pieredzi un ekspertīzi risku pārvaldības un atbilstības jomās. Mēs savā darbībā ievērojam stingrākas prasības AML un atbilstības jomās nekā paredz ES un Latvijas likumdošana.

Jau līdz šim esam dalījušies ar savu pieredzi Latvijas Komercbanku asociācijā, kad tā izstrādāja priekšlikumus valsts likumdošanas izmaiņām, ko ļoti pozitīvi novērtēja arī FinCen pārstāvji, viesojoties Rīgā.

Mūsu pienākums ir sniegt savu atbalstu un ekspertīzi premjerministra veidotā sadarbības grupā, lai sekmētu un uzlabotu Latvijas finanšu sistēmas reputāciju.

Mēs atbalstām izmaiņas likumdošanā, lai sekmētu Latvijas finanšu sektora sabalansētu un ilgtspējīgu attīstību un attīrīšanos no pārāk augsta riska klientu un pakalpojumu jomām, kā arī stiprinātu Latvijas finanšu sistēmu. Esam pagodināti būt daļa no komandas, kas sniegs savu ekspertīzi, lai palīdzētu valstij īstenot nepieciešamās pārmaiņas, kā arī pašiem tās īstenot” saka Citadeles valdes loceklis J. Akerbloms.

Sadarbības grupu vada Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis. Tajā strādā arī finanšu ministre, Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietniece, Latvijas Komercbanku asociācijas valdes priekšsēdētāja un pārstāvji no četrām lielākajām bankām, kas kopumā apkalpo ap 90% Latvijas iedzīvotāju, tostarp arī no Citadeles.

Premjerministrs šajās sēdēs varēs pieaicināt piedalīties arī Latvijas un starptautisko uzraudzības un kontroles institūciju, kā arī citu starptautisko institūciju pārstāvjus.

"Ir svarīgi, lai būtu operatīva, nepastarpināta informācijas apmaiņa starp valdību, finanšu sektoru, uzņēmējiem, kā arī dažādām institūcijām, strādājot, lai veiktu pārmaiņas Latvijas finanšu sektorā un atjaunotu tā reputāciju," komentārā medijiem ir uzsvēris M. Kučinskis.