CBL Asset Management

Citadele Asset Management pirmā Latvijā saņem licenci alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieka darbībai

Bankas Citadeles meitas sabiedrība un viena no vadošajām ieguldījumu pārvaldes kompānijām Baltijas valstīs IPAS “Citadele Asset Management” pirmā Latvijā saņēmusi Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) izsniegto licenci alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieka darbībai.

„Esam priecīgi, ka tieši Citadele Asset Management pirmā Latvijā ieguvusi šo licenci, kas ir kā kvalitātes zīme mūsu sniegtajiem pakalpojumiem,” prieku par FKTK izsniegto licenci pauž Citadele Asset Management valdes priekšsēdētājs Uldis Upenieks.

Līdz šim alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieku darbībai nebija nepieciešama speciāla licence Latvijā. Pagājušajā gadā, ieviešot Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvas prasības, tika pieņemts Alternatīvo ieguldījumu fondu un to pārvaldnieku likums, kas paredz visiem alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldniekiem regulējošās prasības, tai skaitā licences saņemšanu.

Alternatīvie ieguldījumu fondi ir fondi, kuri veic ieguldījumus ne tikai likvīdos finanšu instrumentos, piemēram, akcijās, obligācijās, bet arī atvasinātajos finanšu instrumentos (izejvielās, valūtās, hedžfondos, nekustamajā īpašumā), riska kapitālā, un šiem fondiem ar likumu netiek noteikti ierobežojumi ieguldījumu objektiem un ieguldījumu apmēriem vienā objektā, tomēr tiek noteiktas prasības nodrošināt informācijas atklāšanu un veikt ar ieguldījumiem saistīto risku vadību un kontroli.

Kā ziņots, IPAS “Citadele Asset Management” saņēmusi virkni starptautisku apbalvojumu fondu pārvaldībā. Pērnā gada nogalē s tarptautiskā finanšu pētījumu kompānija Morningstar Citadele Asset Management pārvaldītajam fondam „Citadele Russian Equity Fund” piešķīra augstāko novērtējumu – piecas zvaigznes. Savukārt starptautiskā ieguldījumu fondu informācijas un pētījumu kompānija Lipper atzina to par 2013.gada labāko Eiropas fondu Krievijas akciju kategorijā trīs gadu griezumā.