„Citadele“ bankas

„Citadele“ investuoja 4,5 mln. eurų į Vilniuje statomą verslo centrą „Artery“

Paskelbta

„Citadele“ bankas investuoja į komercinės paskirties NT projektą „Artery“ už 4,5 mln. eurų įsigydamas jį plėtojančio fondo „Lords LB Special Fund I Subfund A“ bendrovės „Investmira“ obligacijų. 45 mln. eurų obligacijų emisijos trukmė – 2,5 metų. Sostinės Konstitucijos prospekte statomas „Artery“ – garsaus JAV architekto Danielio Libeskindo suprojektuotas A+ verslo centras, duris nuomininkams ir visuomenei atversiantis 2023 m. vasarą.

„Esame išsikėlę strateginį tikslą būti aktyviu kapitalo rinkų Baltijos šalyse dalyviu. Įsigydami įmonių obligacijas, kurios yra ir puiki alternatyva ilgalaikiam įmonių finansavimui banko paskolomis, tokiu būdu taip pat prisidedame prie įvairesnių įmonių finansavimo instrumentų ir bendrai kapitalo rinkos mūsų regione plėtros. Sprendimą investuoti į biurų kompleksą „Artery“ priėmėme atsižvelgę ir į tai, kad nepaisant COVID-19 pandemijos modernių, aukštesnės klasės biurų paklausa sostinėje išlieka, o „Artery“ biurų rinkoje yra iš tiesų išskirtinis projektas“, – komentuoja „Citadele“ banko valdybos narys, Baltijos šalių verslo bankininkystės tarnybos vadovas Vaidas Žagūnis.

20 antžeminių ir 3 požeminius aukštus turėsiantis biurų pastatas, kurio bendras plotas sudarys daugiau nei 20 tūkst. kvadratinių metrų, bus atviras ir visuomenei – komplekse veiks 35 m aukščio visą parą visuomenei atviras atriumas, pastato -1 aukštą su Europos aikšte jungs požeminė perėja po Konstitucijos prospektu. A+ energinio efektyvumo „Artery“ bus siekiama sertifikuoti pagal tarptautinę sistemą BREEAM („Exellent“ įvertinimu naujos statybos kategorijoje), komplekse veiks didžiausia Vilniuje elektromobilių krovimo aikštelė, kurioje vienu metu galės krautis 28 elektromobiliai.

„Projekto statyba vyksta visu pajėgumu, duris atversime 2023 m. vasarą. Džiaugiamės, kad „Artery“ susilaukė ne tik išskirtinai didelio nuomininkų dėmesio, bet ir atitinka tarptautinių institucinių investuotojų kriterijus kaip išskirtinis, aukščiausius tvarumo standartus atitinkantis kompleksas“, – komentuoja „Lords LB Asset Management“ fondų valdytojas Marius Žemaitis.

„Lords LB Asset Management“ yra Lietuvos Banko licencijuota investicijų valdymo bendrovė, nuo 2008 m. teikianti paslaugas instituciniams ir privatiems investuotojams. „Lords LB Asset Management“ valdo šiuos kolektyvinio investavimo subjektus: 12 nekilnojamojo turto fondų, 1 privataus kapitalo fondą, 1 energetikos ir infrastruktūros fondą bei 2 investicines bendroves. Bendra kolektyvinių investavimo subjektų valdomo turto vertė 2020 m. gruodžio 31 d. siekė 654 mln. eurų. „Lords LB Asset Management“ veikla yra licencijuojama ir prižiūrima Lietuvos banko.