Citadele Bank

Citadele pank viis edukalt lõpule 35 miljoni euro suuruse tagatiseta eelisvõlakirjade emissiooni

Avaldatud

AS "CitadeleBanka" viis lõpule ülemärgitud 35 miljoni euro suuruse tagatiseta eelisvõlakirjade emissiooni. Üle märgiti minimaalne pakutav summa 10 miljonit eurot, mis võimaldas Citadelel suurendada emissioonimahtu etteantud maksimaalse 35 miljoni euroni. Võlakirjade kogunõudlus ületas 46 miljonit eurot.

„Tugevad finantstulemused ja kapitali kasv võimaldasid meil võlakirjade pakkumise suurust paindlikult määrata, tänu millele saavutasime konkurentsivõimelise hinnaga tehingu fikseeritud kupongiga 5,00%. See tähendab 225 baaspunkti kõrgemat preemiat võrreldes turuintressidega,” ütles Citadele panga tegevjuht Rūta Ežerskienė.

“Oleme eriti uhked otsuse üle rakendada mitmepäevast võlakirjade märkimisperioodi. See võimaldas osaleda suuremal hulgal Balti institutsionaalsetel ja professionaalsetel investoritel ning näitab ka meie pühendumust Balti kapitaliturgude arendamisele. Nõnda jäävad nii kaasatud kapital kui ka makstavad intressid Balti majandusse, aidates veelgi kaasa majanduskasvule,“ ütles Ežerskienė.

Võlakirju pakuti kvalifitseeritud investoritele nii Lätis, Eestis kui ka mujal Euroopa Majanduspiirkonnas. Kokku osales pakkumises üle 30 kvalifitseeritud investori ning kõigist pakkumistest laekus 57% Läti, 8% Eesti ja 35% Leedu investoritelt.

Kokku emiteeriti 3500 2-aastase tähtajaga võlakirja nimiväärtusega 10 000 eurot. Võlakirjade fikseeritud intressimäär on 5% aastas kuni 14. oktoobrini 2025, mil muutub intressimäär ujuvaks –3 kuu EURIBOR pluss 2,3% aastas. Pakkumisest saadavaid laekumisi kasutab Citadele oma üldise äritegevuse arendamiseks, sealhulgas omavahendite ja kõlblike kohustuste miinimumnõuete (MREL) täitmiseks.