Citadele Bank

Eestlased kulutavad talvel raha Dubais, suvel aga Hispaanias, Itaalias ja Soomes

Avaldatud

Citadele panga maksekaartide kasutusstatistikast ilmneb, et kui aasta esimeses kvartalis kulutasid Eesti inimesed kõige enam raha Araabia Ühendemiraatides, siis teises kvartalis on reisisihtkohana meelepärasemad Hispaania, Soome ja Itaalia. Läti ja Leedu inimesed kulutavad oma raha hoopis Saksamaal.

„Citadele klientidele väljastatud pangakaartide kasutusstatistikast näeme, millistes riikides inimesed kui palju ja millises kogusummas kulutusi teevad. Aja jooksul need andmed muutvad ja sellest saame järeldada, millised on parajasti kõige populaarsemad reisisihtkohad,“ selgitas Citadele Eesti jaepanganduse juht Marina Hakiainen.

Näiteks on Citadele andmetest näha, et eestlased tegid käesoleva aasta esimeses kvartalis välismaal viibides kogusummas kõige rohkem makseid Araabia Ühendemiraatides ehk peamiselt Dubais. Tegemist on eestlaste hulgas järjest populaarsemaks muutuvama puhkusesihtkohaga. Aasta tagasi ehk 2023. aasta esimeses kvartalis Araabia Ühendemiraadid veel nii populaarne polnud.

„Selle aasta teises kvartalis on aga inimeste liikumised muutunud ning pigem talvine sihtkoht Araabia Ühendemiraadid on tunduvalt tahapoole kukkunud. Esikohal on hoopis Hispaania, Soome ja Itaalia,“ lausus Hakiainen. Tema sõnul on need eestlaste jaoks klassikalised suvepuhkuse veetmise paigad, mille populaarsus püsib aastast aastasse kõrge.

Kui välja arvata Araabia Ühendemiraadid, siis on Lätis ja Leedus on populaarseimad sihtkohad sarnased. Läti puhkajad teevad kõige rohkem kulutusi Saksamaal, Hispaanias ja Itaalias. Leedukad jätavad omajagu raha Saksamaa, Poola ja Prantsusmaa, aga ka Hispaania ja Itaalia kaupmeestele.

„Tegelikult pole Saksamaa meie lõunanaabritele oluline mitte üksnes puhkuse eesmärgil. Vägagi paljud teevad sinna osturetki, sest seal on paljude kaupade hinnad madalamad ja valik suurem. Samuti pakuvad mitmed Saksamaa veebipoed tasuta kohaletoimetamise teenust Baltikumi,“ selgitas Hakiainen.

Uudised