Citadele Bank

Moody's Investors Service kinnitas Citadele positiivset reitingut

Avaldatud

Rahvusvaheline krediidireitinguagentuur Moody's Investors Service teatas 26.veebruaril, et Citadele panga positiivne krediidireiting on jätkuvalt positiivne. Raport kinnitab, Citadele positsioon on tugev tulemaks toime võimaliku survega, mida võivad avaldada Läti finantssektorit mõjutavad sündmused.

Oma analüüsis märkis Moody‘s, et Citadele on heal positsioonil, et taluda survet, mida võivad avaldada Läti finantssektorit mõjutavad sündmused. Moody‘s kinnitas, et Citadele on kasvanud viimastel aastatel eeskätt Balti riikides, keskendudes eraklientide ja väike- ning keskmise suurusega ettevõtete laenudele, vähendades samas oluliselt oma positsioone SRÜ riikides, seades väga rangeid piiranguid uute kõrge riskiga deposiitide sissevõtmisele ning säilitades oma likviidsete varade 52% osakaalu panga materiaalsete varade üle.

Guntis Beļavskis, Citadele panga tegevjuht: „Citadelel on hea positsioon Läti finantssüsteemi toetamiseks oma kogemuste ja kõrgete rahapesu tõkestamise vastavuskontrolli standarditega. Nii panga juhtkond kui omanikud on kehtestanud  „nulltolerantsi“ nimetatud riskide suhtes ja selle tulemuseks on olnud laitmatu tegevus Baltimaades.“

„Järjepidev kõrge riskiga tegevuste vähendamine ja riskide maandamine on Baltimaade pangandusturul keskpikas perspektiivis kasuks. Meie keskendumine era- ja VKE-segmentidele kõigis kolmes riigis koos suurepärase majandusväljavaatega järgmisteks aastateks kindlustab Citadele plaani saada tõeliseks „Baltimaade liidriks“ täitumise, “ ütles Beļavskis.

2017. aasta lõpus oli Citadele grupi kapitaliadekvaatsus (CAR) 18,4%, puhaskasum (enne erakorralisi kirjeid) 31,5 miljonit eurot, klientide hoiused moodustasid 2,88 miljardit eurot ja panga neto laenuportfell 1,33 miljardit eurot.

2017. aastal tõstis Moody’s Investors Service Citadele grupi pikaajalise deposiidireitingu kahe pügala võrra B1-lt Ba2-le, positiivse väljavaatega.

Lisateave Citadele kohta

Citadele panga eesmärk on saada esmaseks valikuks eraklientide ning väike- ja keskmise suurusega ettevõtete jaoks kogu Baltimaades, pakkudes toodetele ja teenustele lisaks jätkuvalt täiustatud varahaldusteenust ettevõtetele ja eraklientidele. Citadele grupi juhatus asub Lätis ning panga tütarettevõtted ja filiaalid asuvad Lätis, Leedus, Eestis ja Šveitsis. Citadele pakub kõiki universaalseid pangateenuseid: ülekandeid ja kaardimakseid, laene, hoiuseid, investeeringuid, aktsiate haldamise- ja liisinguteenuseid, aga ka valikut eksklusiivseid ja unikaalseid tooteid.